CARNAVALIADA 2025
03.01.2023 14:47:54
Zapraszamy na CARNAVALIADĘ - szampańską zabawę w towarzystwie miłośników CAVALIADY, taniec do białego rana oraz pyszne jedzenie z menu w stylu gorącej Hiszpanii. Ta jeździecka impreza karnawałowa odbędzie się 20 stycznia od godziny 19.00 w restauracji GARDENcity w Poznaniu. To wyjątkowa okazja żeby spotkać się w innych okolicznościach, zamiast przy arenie sportowej, to w klimatach karnawałowych, przy dobrej zabawie i pysznym jedzeniu. O wyborne jedzenie zadba Szef Kuchni Restauracji GARDENcity – Tomasz Zdrenka, zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski oraz laureat wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych. Wydarzenie jest przygotowane dla miłośników jeździectwa i osób z branży, ale także dla tych, którzy w jeździe konnej chcą się dopiero zakochać.
Koszt uczestnictwa wynosi 299 zł brutto za osobę. Cena zawiera aperitif oraz specjalnie skomponowane menu na całą noc zabawy.
Najważniejsze informacje:
Data: 20.01.2024
Godzina: 19.00
Miejsce: Restauracja GARDENcity, pawilon 15, Sala Saffron i Vanilla, ul. Śniadeckich 25, Poznań
MENU:
Zupa: 250 ml / os.
Hiszpańska zupa rybna z owocami morza
Danie główne: 2,5 porcje /osoba
Mix owoców morza w emulsji winno - maślanej
Morszczuk po baskijsku
Pollo al chilindrón – pieczony kurczak w sosie paprykowym z szynką Jamon Iberico
Policzki wołowe w sosie Pedro Ximenez z oliwkami i borowikami
Berenjenas rellenas, tomate frito – zapiekany bakłażan z warzywami i soczewicą, salsa pomidorowa
Dodatki: 400 g / osoba
Papas arrugadas con mojo verde - ziemniaki z salsą verde
Ryż z chorizo i warzywami
Escalivada – pieczone warzywa z ziołami
Endivias plancha – karmelizowana cykoria z orzeszkami pini i i krem balsamiczny Pedro Ximenez
Ensalada mixta – mix sałat z warzywami, sos vinaigrette
Bufet zimny: 4 porcje / osoba
Tatar wołowy, pikle, żółtko, musztarda francuska
Rillettes z kaczką i słodką gruszką, sos śliwkowy
Carpaccio z polędwicy wołowej, suszony pomidor, oliwki, kapary, rukola, parmezan
Crepes z wędzonym halibutem, crunch ziemniaczany
Krewetki al ajillo
Carpaccio de tomate - czarny czosnek, anchois, kapary, oliwa z oliwek, ocet
Endivias con roquefort – cykoria z musem serowym, orzechy, pigwa
Deser: 2 porcje / osoba
Sernik pistacjowy z białą czekoladą
Peras al vino – gruszka gotowana w winie
Natillas – krem waniliowy z cynamonem
Mus czekoladowy
Godzina 22:00
Bufet Tapas – 3 porcje /osoba
Pinchos z tatarem wołowym
Pinchos z szynką Jamon Iberico
Pinchos Sobrasada, ser kozi, miód
Opalany tuńczyk, avocado, sos sezamowy
Mini szaszłyk z oliwką, korniszonem, i cebulką perłową
Oliwki królewskie faszerowane serkiem kremowym
Deska dojrzewających serów hiszpańskich, reganas
Deska wędlin iberyjskich, reganas
Papryczki faszerowane kremowym serkiem
Bagietka, foccacia, oliwa z oliwek, salsa brava
Godzina: 24:00
Danie główne: 1 porcja/ osoba
Carne con tomate, patatas fritas – hiszpański gulasz ze smażonymi ziemniakami
Łosoś pieczony w ziołach
Grillowane warzywa
Pieczywo
BUFET KAWOWY
Kawa świeżo parzona / ekspres
Herbata
NAPOJE NA STOŁACH
Soki 100%
Woda z limonką i miętą
Koszt uczestnictwa 299,00 zł brutto / osoba
Opłata zawiera:
- aperitif
- załączone menu
- DJ
Alkohol możliwy do zakupienia w barze lub dostarczony we własnym zakresie
Zarezerwuj swoje miejsce na tobilet.pl