Organizator:

CARNAVALIADA 2025

03.01.2023 14:47:54

Podziel się

 

 

Zapraszamy na CARNAVALIADĘ - szampańską zabawę w towarzystwie miłośników CAVALIADY, taniec do białego rana oraz pyszne jedzenie z menu w stylu gorącej Hiszpanii. Ta jeździecka impreza karnawałowa odbędzie się 20 stycznia od godziny 19.00 w restauracji GARDENcity w Poznaniu. To wyjątkowa okazja żeby spotkać się w innych okolicznościach, zamiast przy arenie sportowej, to w klimatach karnawałowych, przy dobrej zabawie i pysznym jedzeniu. O wyborne jedzenie zadba Szef Kuchni Restauracji GARDENcity – Tomasz Zdrenka, zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski oraz laureat wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych. Wydarzenie jest przygotowane dla miłośników jeździectwa i osób z branży, ale także dla tych, którzy w jeździe konnej chcą się dopiero zakochać.

 

Koszt uczestnictwa wynosi 299 zł brutto za osobę. Cena zawiera aperitif oraz specjalnie skomponowane menu na całą noc zabawy.

Najważniejsze informacje:

Data: 20.01.2024

Godzina: 19.00

Miejsce: Restauracja GARDENcity, pawilon 15, Sala Saffron i Vanilla, ul. Śniadeckich 25, Poznań

 

 

MENU:

Zupa: 250 ml / os.

Hiszpańska zupa rybna z owocami morza

 

Danie główne: 2,5 porcje /osoba

Mix owoców morza w emulsji winno - maślanej

Morszczuk po baskijsku

Pollo al chilindrón – pieczony kurczak w sosie paprykowym z szynką Jamon Iberico

Policzki wołowe w sosie Pedro Ximenez z oliwkami i borowikami

Berenjenas rellenas, tomate frito – zapiekany bakłażan z warzywami i soczewicą, salsa pomidorowa

 

Dodatki: 400 g / osoba

Papas arrugadas con mojo verde  -  ziemniaki z salsą verde

Ryż z chorizo i warzywami

Escalivada – pieczone warzywa z ziołami

Endivias plancha – karmelizowana cykoria z orzeszkami pini i i krem balsamiczny Pedro Ximenez

Ensalada mixta – mix sałat z warzywami, sos vinaigrette

 

Bufet zimny: 4 porcje / osoba

Tatar wołowy, pikle, żółtko, musztarda francuska

Rillettes z kaczką i słodką gruszką, sos śliwkowy

Carpaccio z polędwicy wołowej, suszony pomidor, oliwki, kapary, rukola, parmezan

Crepes z wędzonym halibutem, crunch ziemniaczany

Krewetki al ajillo

Carpaccio de tomate -  czarny czosnek, anchois, kapary, oliwa z oliwek, ocet

Endivias con roquefort – cykoria z musem serowym, orzechy, pigwa

 

Deser: 2 porcje / osoba

Sernik pistacjowy z białą czekoladą

Peras al vino – gruszka gotowana w winie

Natillas – krem waniliowy z cynamonem

Mus czekoladowy

 

Godzina 22:00

 Bufet Tapas – 3 porcje /osoba

Pinchos z tatarem wołowym

Pinchos z szynką Jamon Iberico

Pinchos Sobrasada, ser kozi, miód

Opalany tuńczyk, avocado, sos sezamowy

Mini szaszłyk z oliwką, korniszonem, i cebulką perłową

Oliwki królewskie  faszerowane serkiem kremowym

Deska dojrzewających serów hiszpańskich, reganas

  Deska wędlin iberyjskich, reganas

Papryczki faszerowane kremowym serkiem

Bagietka, foccacia, oliwa z oliwek, salsa brava

 

Godzina:  24:00

Danie główne: 1 porcja/ osoba

Carne con tomate, patatas fritas – hiszpański gulasz ze smażonymi ziemniakami

Łosoś pieczony w ziołach

Grillowane warzywa

Pieczywo

 

BUFET KAWOWY
Kawa świeżo parzona / ekspres
Herbata
NAPOJE NA STOŁACH
Soki 100%
Woda z limonką i miętą

Koszt uczestnictwa 299,00 zł brutto / osoba
Opłata zawiera:
- aperitif
- załączone menu
- DJ
Alkohol możliwy do zakupienia w barze lub dostarczony we własnym zakresie

 

Zarezerwuj swoje miejsce na tobilet.pl

 

 

Koordynator CARNAVALIADA

Rafał Kaczmarek
Rafał Kaczmarek
Katarzyna Chraplak